Europa od kuchni- wycieczki kulinarne dla firm do Włoch, Hiszpanii i Gruzji

Opublikowano dnia 04.10.2017 14:20

Wycieczki tematyczne, a w szczególności wyjazdy kulinarne to najlepszy sposób na integrację zespołu pracowników. Cóż bardziej łączy ludzi jak nie wspólne biesiadowanie! Degustacja win i produktów lokalnych, wspólne lekcje gotowania, polowanie na trufle, udział w winobraniu, odkrywanie smaków Włoch, Hiszpanii i ostatnio modnej Gruzji to wciąż temat numer 1 na wyjazdy dla firm. Pizza i makaron to pierwsze skojarzenia z Włochami, paella i tapas z Hiszpanią a chaczapuri i chinkali z Gruzją. Kraje te jednakże oferują znacznie więcej. Każdy region Włoch, Hiszpanii czy Gruzji to osobna i zupełnie inna księga kucharska. Tradycje kulinarne przekazywane są od stuleci z pokolenia na pokolenie i corocznie w Toskanii, Piemoncie, na Sycylii, w Andaluzji czy Katalonii odbywają się festiwale kulinarne, gdzie można skosztować specjałów danego regionu, wziąć udział w licznych zabawach i konkursach. Dodatkową zaletą takich podróży jest poznawanie kultury, zabytków, zwyczajów i dobra zabawa przy muzyce i lampce wina. Zapraszamy zainteresowane kulinarną integracją firmy do kontaktu z Cortina Travel. Zorganizujemy Wam wyjazd integracyjny, motywacyjny/incentive lub wyjazd nagrodowy "szyty na miarę" potrzeb i zainteresowań każdej branży.