Nasza oferta skierowana jest do grup z branży rolniczej. W programie wyjazdu studyjnego m.in udział w prestiżowych targach rolniczych Moldagrotech w Kiszyniowie, spotkania z przedstawicielami mołdawskiego agrobiznesu z różnych sektorów rolnictwa, wizyty w gospodarstwach rolnych oraz najciekawsze atrakcje turystyczne Mołdawii.
Program:
Dzień 1 (14.03.2017 / Wtorek )
godz. 12.00 Zbiórka na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie ,odprawa biletowo-bagażowa do Kiszyniowa (Mołdawia)
14:35 - 17:20 Przelot polskimi liniami lotniczymi LOT w klasie ekonomicznej do Kiszyniowa
17:20 – 18:00 Formalności paszportowo-celne w Kiszyniowie , odbiór bagaży
18:00 – 18:30 Transfer z lotniska do restauracji w Kiszyniowie
18:30 – 20:30 Kolacja w restauracji La Placinte Restaurant (regionalna kuchnia)
20:30 – 21:00 Transfer do hotelu , zakwaterowanie
Dzień 2 (15.03.2017/środa )
08:00 – 09:00 Śniadanie w hotelu
09:00 – 09:30 Transfer z hotelu do centrum targowego w Kiszyniowie
09:30 – 16:30 Czas do dyspozycji uczestników na targach rolnych MOLDAGROTECH 2017
16:30 – 17:00 Transfer z targów do centrum miasta Kiszyniów
17:00 – 19:00 WYCIECZKA PANORAMICZNA PO KISZYNIOWIE
Trudno znaleźć bardziej zielone, atrakcyjne i przyjazne miasto niż Kiszyniów. Przekonamy się o tym w trakcie wycieczki podczas, której zobaczymy najpiękniejsze miejsca pod względem kulturalnym , historycznym i handlowym . Ważną rolę w zakresie rozwoju architektury Kiszyniowa odegrał sławny architekt Bernardazzi.
19:00 – 21:00 Kolacja w Restauracji Acasa la Mama (regionalna kuchnia)
21:00 – 21:30 Powrót do hotelu
Dzień 3 (16.03.2017/ czwartek )
08:00 – 09:00 Śniadanie w hotelu
09:00 – 09:45 Transfer z Kiszyniowa do miejscowości Costesti
09:45 – 11:15 Wizyta studyjna w winnicy w Costesti
11:15 – 12:00 Transfer z Costesti do Kiszyniowa
12:00 – 13:00 Spotkanie z przedstawicielami Zrzeszenia Rolników
13:00 - 14:30 Obiad w Andy’s Pizza (europejska kuchnia )
14:30 – 15:00 Transfer z Kiszyniowa do Peresecina
15:00 – 16:00 Wizyta studyjna w hodowli grzybów cieplarnianych w miejscowości Peresecina
16:00 – 16:30 Transfer z Peresecina do miejscowości Siret
16:30 – 17:30 Wizyta studyjna w sadzie śliwkowym w Siret
17:30 – 18:00 Transfer powrotny z Siret do Kiszyniowa
18:00 – 19:00 Czas wolny w hotelu
19:00 – 19:30 Transfer z hotelu do restauracji
19:30 – 21:30 Kolacja w Restauracji Pegas ( europejska kuchnia )
21:30 – 22:00 Transfer powrotny do hotelu
Dzień 4 (17.03.2017/ piątek )
08:00 – 09:00 Śniadanie w hotelu
09:00 – 10:00 Spotkanie z przedstawicielami Agri Expo Moldova
10:00 – 11:00 Transfer z Kiszyniowa do kompleksu historyczno- archeologicznego Orheiul Vechi (Stary Orgiejów)
11:00 – 13:00 Wycieczka po kompleksie Orheiul Vechi (Stary Orgiejów)
Kompleks to pozostałości pierwszych osiedli ludzkich w grotach skalnych sprzed ponad tysięcy lat. Na skalistym wzgórzu zobaczymy m.in. ruiny dackiej fortecy Gaetic, która chroniła mieszkańców przed częstymi najazdami plemion germańskich. Meandrująca rzeka tworzy tu szeroki kanion z dwoma cyplami otoczonymi skalistymi zboczami. Strategiczne znaczenie tego rejonu doceniono już w epoce kamienia, kiedy to powstały tu pierwsze fortyfikacje.
13:00 – 14:30 Obiad w Butuceni Guest House (regionalna kuchnia )
14:30 – 15:00 Transfer z Orheiul Vechi to Orhei
15:00 – 16:00 Wizyta studyjna w sadzie jabłkowym w Orhei
16:00 – 16:30 Transfer z Orhei do miejscowści Braviceni
16:30 – 17:30 Wizyta studyjna w hodowli bydła w Braviceni
17:30 – 18:00 Transfer z Braviceni do Orhei
18:00 – 21:00 Wycieczka , degustacja wina i kolacja w winnicy Chateau Vartely Winery
Jest to nowoczesny ośrodek z budynkami hotelowymi, dwoma restauracjami i trzema salami do degustacji wina. W trakcie wycieczki po piwnicach spróbujemy lokalnego wina „Chateau Vartely”. Poznamy rodzaje najlepszego wina, zasady produkcji , przetrzymywania i serwowania .
21:00 – 22:00 Transfer powrotny do hotelu w Kiszyniowie
Dzień 5 (18.03.2017/sobota )
08:00 - 09:00 Śniadanie w hotelu i wykwaterowanie
09:00 - 10:00 Transfer z Kiszyniowa do miejscowości Cricova
10:00 – 13:00 Wycieczka i degustacja wina w winnicy w mieście Cricova , nazywanym PODZIEMNYM MIASTEM WIN I SZAMPANÓW.
Cricova to coś więcej niż winnica…Jest to również fabryka szampanów i miejsce ekskluzywnych spotkań mołdawskich polityków i dyplomatów. Tutaj przyjeżdża niemal każda zagraniczna delegacja odwiedzająca Kiszyniów
Łączna długość podziemnych korytarzy sięga tu 120 km ale tylko część jest udostępniana turystom. W piwnicach Cricova panują idealne warunki do przechowywania wina: 12-14°C i wilgotność powietrza na poziomie 80%. A co najważniejsze, parametry te są stałe, niezależne od pory roku i warunków panujących na zewnątrz. Dlatego wiele osób decyduje się na przechowywanie swoich kolekcji win właśnie tutaj. Najstarsza i jednocześnie najcenniejsza kolekcja należy do Hermana Göringa. Od czasu do czasu winiarnia sprzedaje jakąś butelkę z tej kolekcji. Osiągają one niewyobrażalne ceny. W piwnicach Cricovy swoje kolekcje win przechowują takie postaci jak Angela Merkel, Władimir Putin, Jose Manuel Barroso. Na końcowym etapie wycieczki odbywa się degustacja w specjalnie przeznaczonej do tego sali.
13:00 – 13:30 Transfer z Cricova do Kiszyniowa
13:30 – 15:00 Obiad w restauracji Vatra Neamului Restaurant (regionalna kuchnia )
15:00 – 15:45 Transfer na lotnisko
15:45 - 17:55 Odprawa biletowo – bagażowa do Warszawy
17:55 – 18:45 Lot powrotny polskimi liniami LOT z Kiszyniowa do Warszawy
OFERTA CENOWA –WARIANT Z SAMOLOTEM
1) PRZELOT LINIAMI LOTNICZYMI LOT W KLASIE EKONOMICZNEJ NA TRASIE WARSZAWA-KISZYNIÓW-WARSZAWA
922 ZŁ*/OD OSOBY W 2 STRONY - PRZELOT WRAZ PODATKAMI , OPŁATĄ AGENCYJNĄ I WLICZONYM BILETEM DLA PILOTA
Bagaż rejestrowany (nadawany pod pokład) – 1 sztuka max 23kg max 158cm (suma wymiarów dł. x szer. x wys.)
Bagaż podręczny (zabierany na pokład) – 1 sztuka max 8kg max 118cm (suma wymiarów 55 x 40 x 23)
*podana cena aktualna do dnia 07/02/17
2) SERWIS NAZIEMNY
A) CENA 1935,00 ZŁ OD OSOBY ZAKWATEROWANEJ W POKOJU 2-OSOBOWYM
W HOTELU VILA VERDE 3 * W KISZYNIOWE
DOPŁATA DO POKOJU 1-OSOBOWEGO 465,00 ZŁ
B) 2145 ,00 ZŁ OD OSOBY ZAKWATEROWANEJ W POKOJU 2-OSOBOWYM
W HOTELU REGENCY 4 * W KISZYNIOWE
DOPŁATA DO POKOJU 1-OSOBOWEGO 590,00 ZŁ
C) 2260,00 ZŁ OD OSOBY ZAKWATEROWANEJ W POKOJU 2-OSOBOWYM W HOTELU: JOLLY ALON 4 * LUB BRISTOL 4 * W KISZYNIOWE
DOPŁATA DO POKOJU 1-OSOBOWEGO 815 ,00 ZŁ
W/W CENY SERWISU NAZIEMNEGO ZAWIERAJĄ :
-ŚWIADCZENIA WDŁ POWYŻSZEGO PROGRAMU ;
-WYŻYWIENIE : 4 ŚNIADANIA, 3 OBIADY ( Z NAPOJAMI BEZALKOHOLOWYMI ) , 4 KOLACJE ( Z NAPOJAMI BEZALKOHOLOWYMI);
-OPIĘKĘ PILOTA Z POLSKI;
- STANDARDOWE UBEZPIECZENIE NW I KL W AXA do 10 000 Euro ( NIE OBEJMUJE CHORÓB PRZEWLEKŁYCH)
DODATKOWE INFORMACJE:
- Możliwy jest także wariant z przejazdem autokarem z Polski
- Wszystkie ceny podane w ofercie są przy założeniu minimum 45 osób płatnych
- Od 26/11/2016 został wprowadzony na mocy Ustawy z dnia 22 lipca 2016 r. o zmianie ustawy o usługach turystycznych obowiązek opłaty na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny ( TFG) w kwocie 10,00 zł od osoby
- Przeliczenie Euro=Pln według kursu sprzedaży Banku Raiffeisen z dnia 30/01/17