Oferta wyjazdu zorganizowanego do Mołdawii - wyjazd studyjny 14-18.03.17

Opublikowano dnia 07.02.2017 10:11

Nasza oferta skierowana jest do grup z branży rolniczej. W programie wyjazdu studyjnego m.in udział w prestiżowych targach rolniczych Moldagrotech w Kiszyniowie, spotkania z przedstawicielami mołdawskiego agrobiznesu z różnych sektorów rolnictwa, wizyty w gospodarstwach rolnych oraz najciekawsze atrakcje turystyczne Mołdawii.

Program:

Dzień  1 (14.03.2017 /  Wtorek )

godz. 12.00     Zbiórka na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie ,odprawa biletowo-bagażowa do Kiszyniowa (Mołdawia)
14:35 - 17:20    Przelot polskimi liniami lotniczymi LOT w klasie ekonomicznej do Kiszyniowa
17:20 – 18:00     Formalności paszportowo-celne w Kiszyniowie , odbiór bagaży
18:00 – 18:30    Transfer z lotniska do  restauracji w Kiszyniowie
18:30 – 20:30     Kolacja w restauracji La Placinte Restaurant (regionalna kuchnia)
20:30 – 21:00    Transfer  do hotelu , zakwaterowanie

Dzień  2 (15.03.2017/środa )

08:00 – 09:00    Śniadanie w hotelu
09:00 – 09:30    Transfer z hotelu do centrum targowego w Kiszyniowie
09:30 – 16:30     Czas do dyspozycji uczestników na targach rolnych  MOLDAGROTECH 2017
16:30 – 17:00    Transfer z targów do centrum miasta Kiszyniów
17:00 – 19:00    WYCIECZKA PANORAMICZNA PO KISZYNIOWIE
Trudno znaleźć bardziej zielone, atrakcyjne i przyjazne miasto niż Kiszyniów. Przekonamy się o tym  w trakcie wycieczki podczas,  której zobaczymy najpiękniejsze miejsca pod względem kulturalnym , historycznym i handlowym .  Ważną rolę w zakresie rozwoju architektury Kiszyniowa odegrał sławny architekt Bernardazzi.         

19:00 – 21:00    Kolacja w Restauracji Acasa la Mama (regionalna kuchnia)
21:00 – 21:30    Powrót do hotelu

Dzień  3 (16.03.2017/ czwartek )

08:00 – 09:00    Śniadanie w hotelu
09:00 – 09:45    Transfer z Kiszyniowa do miejscowości Costesti
09:45 – 11:15    Wizyta studyjna w winnicy w Costesti
11:15 – 12:00    Transfer z Costesti do Kiszyniowa
12:00 – 13:00     Spotkanie z przedstawicielami Zrzeszenia Rolników
13:00 - 14:30     Obiad w  Andy’s Pizza (europejska kuchnia )
14:30 – 15:00    Transfer z Kiszyniowa  do Peresecina
15:00 – 16:00    Wizyta studyjna w hodowli grzybów cieplarnianych w miejscowości Peresecina
16:00 – 16:30    Transfer  z Peresecina do miejscowości  Siret
16:30 – 17:30     Wizyta studyjna w sadzie śliwkowym w Siret
17:30 – 18:00    Transfer  powrotny z  Siret do Kiszyniowa
18:00 – 19:00    Czas wolny w hotelu           
19:00 – 19:30    Transfer z hotelu do restauracji                                                                                                                                            

19:30 – 21:30   Kolacja w Restauracji Pegas ( europejska kuchnia )
21:30 – 22:00    Transfer powrotny do hotelu

Dzień  4 (17.03.2017/ piątek )

08:00 – 09:00    Śniadanie w hotelu
09:00 – 10:00     Spotkanie z przedstawicielami Agri Expo Moldova
10:00 – 11:00    Transfer z Kiszyniowa do kompleksu historyczno- archeologicznego Orheiul Vechi  (Stary Orgiejów)
11:00 – 13:00     Wycieczka po kompleksie Orheiul Vechi (Stary Orgiejów)
Kompleks to pozostałości pierwszych osiedli ludzkich w grotach skalnych sprzed ponad tysięcy lat. Na skalistym wzgórzu zobaczymy m.in. ruiny dackiej fortecy Gaetic, która chroniła  mieszkańców przed częstymi najazdami plemion germańskich. Meandrująca rzeka tworzy tu szeroki kanion z dwoma cyplami otoczonymi skalistymi zboczami. Strategiczne znaczenie tego rejonu doceniono już w epoce kamienia, kiedy to powstały tu pierwsze fortyfikacje.
13:00 – 14:30    Obiad w Butuceni Guest House  (regionalna kuchnia )
14:30 – 15:00    Transfer z  Orheiul Vechi to Orhei
15:00 – 16:00     Wizyta studyjna w sadzie jabłkowym w Orhei
16:00 – 16:30    Transfer z Orhei do miejscowści Braviceni                    

16:30 – 17:30     Wizyta studyjna w hodowli bydła w Braviceni
17:30 – 18:00    Transfer z Braviceni do  Orhei
18:00 – 21:00    Wycieczka , degustacja wina i kolacja w winnicy Chateau Vartely Winery
Jest to nowoczesny ośrodek z budynkami hotelowymi, dwoma restauracjami i trzema salami do degustacji wina. W trakcie wycieczki po piwnicach spróbujemy lokalnego wina „Chateau Vartely”. Poznamy rodzaje najlepszego wina, zasady produkcji , przetrzymywania i serwowania .
21:00 – 22:00    Transfer powrotny do hotelu w Kiszyniowie

Dzień 5 (18.03.2017/sobota )

08:00 - 09:00     Śniadanie w hotelu i wykwaterowanie
09:00 - 10:00    Transfer z Kiszyniowa do miejscowości Cricova
10:00 – 13:00    Wycieczka i degustacja wina w winnicy w mieście Cricova , nazywanym PODZIEMNYM MIASTEM WIN I SZAMPANÓW.
Cricova to coś więcej niż winnica…Jest to również fabryka szampanów i miejsce ekskluzywnych spotkań mołdawskich polityków i dyplomatów. Tutaj przyjeżdża niemal każda zagraniczna delegacja odwiedzająca Kiszyniów
Łączna długość podziemnych  korytarzy sięga tu 120 km ale tylko część jest udostępniana turystom. W piwnicach Cricova panują idealne warunki do przechowywania wina: 12-14°C i wilgotność powietrza na poziomie 80%. A co najważniejsze, parametry te są stałe, niezależne od pory roku i warunków panujących na zewnątrz. Dlatego wiele osób decyduje się na przechowywanie swoich kolekcji win właśnie tutaj. Najstarsza i jednocześnie najcenniejsza kolekcja należy do Hermana Göringa. Od czasu do czasu winiarnia sprzedaje jakąś butelkę z tej kolekcji. Osiągają one niewyobrażalne ceny. W piwnicach Cricovy swoje kolekcje win przechowują takie postaci jak Angela Merkel, Władimir Putin, Jose Manuel Barroso. Na  końcowym etapie wycieczki odbywa się degustacja w specjalnie przeznaczonej do tego sali.
13:00 – 13:30    Transfer  z  Cricova  do Kiszyniowa
13:30 – 15:00     Obiad w restauracji Vatra Neamului Restaurant (regionalna kuchnia )
15:00 – 15:45    Transfer na lotnisko
15:45 - 17:55    Odprawa biletowo – bagażowa do Warszawy
17:55 – 18:45    Lot powrotny polskimi liniami LOT  z Kiszyniowa do Warszawy

 

 OFERTA CENOWA –WARIANT Z SAMOLOTEM

1)    PRZELOT LINIAMI LOTNICZYMI LOT W KLASIE EKONOMICZNEJ NA TRASIE WARSZAWA-KISZYNIÓW-WARSZAWA

922 ZŁ*/OD OSOBY W 2 STRONY - PRZELOT WRAZ PODATKAMI , OPŁATĄ AGENCYJNĄ I WLICZONYM BILETEM DLA PILOTA

Bagaż rejestrowany (nadawany pod pokład) – 1 sztuka max 23kg max 158cm (suma wymiarów dł. x szer. x wys.)
Bagaż podręczny (zabierany na pokład) – 1 sztuka max 8kg max 118cm (suma wymiarów 55 x 40 x 23)

*podana cena aktualna do dnia 07/02/17

2)    SERWIS NAZIEMNY
A)    CENA 1935,00 ZŁ OD OSOBY ZAKWATEROWANEJ W POKOJU 2-OSOBOWYM
W HOTELU VILA VERDE 3 * W KISZYNIOWE
 
DOPŁATA DO POKOJU 1-OSOBOWEGO  465,00 ZŁ

B)    2145 ,00 ZŁ OD OSOBY ZAKWATEROWANEJ W POKOJU 2-OSOBOWYM
W HOTELU REGENCY 4 * W KISZYNIOWE             

DOPŁATA DO POKOJU 1-OSOBOWEGO  590,00 ZŁ

C)    2260,00 ZŁ OD OSOBY ZAKWATEROWANEJ W POKOJU 2-OSOBOWYM W HOTELU:  JOLLY ALON 4 *  LUB BRISTOL 4 * W KISZYNIOWE

DOPŁATA DO POKOJU 1-OSOBOWEGO  815 ,00 ZŁ

W/W CENY SERWISU NAZIEMNEGO ZAWIERAJĄ :

-ŚWIADCZENIA  WDŁ POWYŻSZEGO PROGRAMU ;

-WYŻYWIENIE :  4  ŚNIADANIA, 3 OBIADY ( Z NAPOJAMI BEZALKOHOLOWYMI ) , 4 KOLACJE ( Z NAPOJAMI BEZALKOHOLOWYMI);

-OPIĘKĘ PILOTA Z POLSKI;

- STANDARDOWE UBEZPIECZENIE NW I KL W AXA do 10 000 Euro  ( NIE OBEJMUJE CHORÓB PRZEWLEKŁYCH)

DODATKOWE INFORMACJE:

-  Możliwy jest także wariant z przejazdem autokarem z Polski

-  Wszystkie ceny podane w ofercie są przy założeniu minimum 45 osób płatnych

- Od 26/11/2016 został wprowadzony na mocy Ustawy z dnia 22 lipca 2016 r. o zmianie ustawy o usługach turystycznych  obowiązek opłaty na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny ( TFG) w kwocie 10,00 zł od osoby

-  Przeliczenie Euro=Pln  według kursu sprzedaży Banku Raiffeisen z dnia 30/01/17